תפריט סגור

הקלות בפסיכומטרי – זה אפשרי!

העולם האקדמי פתוח לכולם, כולל אנשים עם לקויות למידה. לא מאמינים לנו? ובכן, במאמר הבא נסביר על הקלות בפסיכומטרי וכיצד אפשר להשיג אותן. ממש כמו בבחינות הבגרות, גם כאן ישנן הקלות לאנשים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז. ההבדל הוא, שכשמדובר בבחינה הפסיכומטרית אחוז קטן מהתלמידים שזכו להתאמות בבגרות, יזכו להתאמות גם בבחינה זו.

איך מקבלים הקלות בפסיכומטרי ומי יכול לעזור לנו בזה

למזלכם, ישנם בתי ספר לפסיכומטרי העוסקים בהשגת הקלות בפסיכומטרי למי שזקוק להן. לפי ההנחיות שיינתנו לכם על ידי המוסד שתבחרו ללמוד בו, יש להכין תיק מסמכים כגון:

  • תיעוד כל האבחונים הקיימים – יש לצרף לתיק את כל האבחונים שברשותכם. גם אם אינכם מצליחים למצוא אחד מהם, השקיעו במציאתו; צרו קשר עם בית הספר בו למדתם לבירור, או למכון שבו אובחנתם, לצבא אם יש צורך, ועוד.
  • מילוי שאלון – המרכז הארצי לבחינות והערכה יצר שאלון מיוחד לכל המבקשים תנאים ייחודיים בבחינה הפסיכומטרי. יש למלא את השאלון הנ"ל ולצרפו לתיק.
  • אישור התאמות בבגרות – כשלמדתם בבית הספר וניגשתם לבחינות הבגרות, קיבלתם מסמך המפרט את התנאים שהותאמו עבורכם בבחינות הבגרות. אם אין ברשותכם המסמך הנ"ל, ניתן לפנות לבית הספר או למשרד החינוך ולבקש שינפיקו עבורכם.
  • תעודות משנים עברו – תעודות סיום שנה בבתי הספר מעידות על קשיי למידה לאורך השנים, בעיקר בחלקים בהם נכתבו הערות מילוליות על ידי המורה. בהערות אלו מפורטים בדרך כלל הקשיים שחווים התלמידים תוך כדי לימודים, ואת ההמלצות להמשך. כמו כן, כדאי לזכור שייתכן שלא כל התעודות רלוונטיות לכם מכיוון שכל אדם מאובחן בזמן שונה.

אל תוותרו על החלומות שלכם!

ישנם מסמכים נוספים אותם יש לצרף לתיק בכדי לקבל הקלות בפסיכומטרי וכדי להגיע כמה שיותר מסודרים, מומלץ לפנות למוסד לימודי שיוכל לסייע לכם בנושא, מלבד להכין אתכם למבחן פסיכומטרי כמובן. כשאתם מכוסים מכל הכיוונים ומלווים על ידי אנשי מקצוע מנוסים, תהיו בטוחים שגם את הבחינה הפסיכומטרית – שנתפסת בעיני רבים כמכשול בלתי אפשרי, אפשר לצלוח ובקלות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *